Skip til hoved indholdet
    Hjem Til borgere og pårørende Beskæftigelsen på ITC

Beskæftigelsen på ITC

Intentionen med Beskæftigelsen er at være en ”rugekasse”, som medvirker til at skabe arbejdsidentitet og udvikle dine personlige kompetencer, således at du kan varetage et job på særlige vilkår på det ordinære arbejdsmarked.

Samtidig er Beskæftigelsen en arbejdsplads, hvor du kan blive ved med at arbejde, hvis du mener, at ITC er den rette arbejdsplads for dig.

Som medarbejder i Beskæftigelsen på ITC kan du vælge mellem forskellige arbejdsopgaver. Du vil få den nødvendige støtte og hjælp fra personalet til at kunne udføre de arbejdsopgaver, som du vælger. Du vil også have mulighed for at gennemføre et individuelt kompetenceforløb, hvis du ønsker det.

Som medarbejder i Beskæftigelsen på ITC får du en mindre løn.

Vi forventer, at du møder til tiden og giver besked, hvis du er syg.

Beskæftigelsen består af 4 hovedområder: Grøn service, køkken, cafeen og produktionen.

Grøn service

opgaver

I Grøn Service kan du arbejde med følgende opgaver:

  • Drivhuse og køkkenhave, hvor du er med til at producere blomster og økologiske grøntsager. Grøntsagerne fra køkkenhaven bruger vi i ITC’s kantine og blomsterne sælger vi eller laver buketter af
  • Vedligeholdelse af de grønne områder på ITC
  • Flække træ, som vi sælger til brænde
  • Afhente grøntsager hos private leverandører i lokalområdet og levere dem til kantinen på Køge Rådhus
  • Reparation af robotstøvsugere

Indflydelse og ansvar i forhold til opgaveløsningen

Du har stor indflydelse på din arbejdsdag og de arbejdsopgaver, som du skal løse.

I dagligdagen lægger vi vægt på at have det rart og sjovt i fællesskabet, samtidigt med at der er nogle opgaver, som skal udføres med ansvar.

Tilrettelæggelse af arbejdsopgaverne

Der arbejdes i små teams, så hver medarbejder bliver tilgodeset og bliver fortrolig med at bruge forskellige maskiner og vælge det rigtige værktøj til den rette opgave.

Kurser

Det er muligt at deltage i relevante kurser.

Køkken

Opgaver

Køkkenets daglige opgaver består af at tilberede frokost til ca. 60 personer, rengøring af kantine, vaske tøj, salg af frokost, egenkontrol etc.

Økologi og sund kost

60% af madproduktionen er økologisk. Derudover forsyner Grøn Service kantinen med grøntsager fra egen økologiske produktion. Når vi laver madplan, prioriterer vi sunde alternativer til sukker og fedtholdige produkter.

Hygiejne og hygiejnebevis

Vi har stort fokus på en høj hygiejnestandard i dagligdagen. Dette gælder både i køkkenet og i kantinen. Hvis du er fast medarbejder i kantinen, skal du også have et hygiejnebevis. Har du ikke dette, kan du få det ved at gennemføre et kursus.

Tilrettelæggelse af arbejdsopgaverne

Vi lægger vægt på, at vi kan samarbejde med hinanden om udførelsen af de enkelte opgaver. Der bliver samtidig lagt stor vægt på medbestemmelse i de daglige gøremål og den enkeltes engagement i gruppen.

Cafeen

Cafeen i Center for Sundhed, Træning og Rehabilitering er en del af Beskæftigelsen på ITC. Cafeen ligger tæt på Køge Station.

Daglige opgaver

Cafeens daglige opgaver består af at lave te, kaffe og bage til de gæster, der kommer og skal genoptræne. Derudover laver vi små frokostretter og sørger for forplejning til møder.
Vi sørger ligeledes for rengøringen af køkkenet og sikrer, at der ser pænt og rent ud i cafeens område.

Økologi, sund kost og reduktion af madspild

60% af vores madproduktion er økologisk. 
Når vi laver menukort, prioriterer vi sunde alternativer til sukker og fedtholdige produkter. 
Vi lægger stor vægt på at reducere madspild i vores madfremstilling.

Kompetenceudvikling

Hvis du er fast medarbejder i køkkenet, skal du have et hygiejnebevis. Har du ikke dette i forvejen, kan du få det ved at gennemføre et hygiejnekursus.
Vi gennemfører også selv kompetenceudvikling, hvor du kan få et kompetencebevis, når du har afsluttet et forløb. 

Tilrettelæggelse af arbejdsopgaverne

Vi synes, at det er vigtigt med et godt samarbejde i Cafeen. Derfor hjælper vi hinanden, så vi alle når vores opgaver i løbet af dagen. Vi synes også, at det er vigtigt at have medbestemmelse og indflydelse på de opgaver, der skal løses.
På den måde bliver Cafeen et rart sted at arbejde.

Produktion

Opgaver

Produktionen foregår i et moderne produktionsværksted, hvor du har mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige pakke- og montageopgaver fra private virksomheder i lokalområdet.
Det er vigtigt for os, at vi kan levere et færdigt produkt af høj kvalitet. 

Tilrettelæggelse af arbejdsopgaverne

I produktionen arbejder vi med hjælp til selvhjælp, og at medarbejderne tager del i ansvaret for opgaven, tilrettelæggelse af processen og arbejdsgangen.

Vi gør os umage for at opsøge forskellige arbejdsopgaver med forskellige sværhedsgrader, så du kan blive udfordret. 

Kurser

Der er mulighed for at deltage i kurser målrettet den enkeltes behov for kompetenceudvikling – eksempelvis truckcertifikat.

Job på særlige vilkår

Når jeg ønsker en praktikplads

Hvis du ønsker at komme i praktik på en virksomhed, kan du kontakte vores jobcoach på ITC. Jobcoachen har en særlig opgave med at skaffe praktikpladser i lokalområdet.

Når jeg er i praktik

Når der er etableret en praktikplads, modtager du besøg efter behov af ITC’s jobcoach på din praktikplads, da du fortsat tilknyttet ITC.
Der vil være mulighed for, at du både kan arbejde på ITC og på praktikstedet, hvis du ønsker det.

Derudover kan du deltage i netværksmøder, hvor du kan mødes med andre medarbejdere fra ITC, som også er i praktik.

Job på særlige vilkår.

Hvis der mellem dig og den pågældende virksomhed er en gensidig accept af en ansættelse på særlige vilkår, overtager Jobcenteret det videre forløb, og du vil ikke længere være tilknyttet ITC.

Dagtilbuddet ITC

Værkstedsvej 5, 4600 Køge

Åbningstider

Værkstedsvej 5

4600 Køge

Telefon: 56653280
ITC.adm@koege.dk

Åbningstider

Nyttige Genveje